بازگشت

فهرست اسامي کساني که حضرت را ديده اند


و نيز در کمال الدين از محمد بن محمد خزاعي از ابوعلي اسدي از پدرش از محمد بن ابيعبد الله کوفي روايت نموده که وي کساني را که واقف بمعجزات صاحب الزمان شده و آن حضرت را ديده اند، بدين شرح نام برد و گفت: از وکلاي آن حضرت [1] که در بغداد ميزيستند عثمان بن سعيد پسرش محمد بن عثمان، حاجز، هلالي، عطار. از کوفه: عاصمي از اهواز: محمد بن ابراهيم بن مهزيار. از قم: احمد بن اسحاق. از همدان: محمد بن صالح. از ري: بسامي و اسدي مقصود ابو علي اسدي است که خود راوي اين خبر است از آذربايجان: قاسم بن علا از نيشابور: محمد بن شاذان. غير وکلا: از بغداد ابوالقاسم بن حابس، ابو عبد الله کندي، ابو عبد الله جنيدي، هارون قراز، نيلي، ابوالقاسم بن دبيس، ابو عبد الله بن فروخ، مسرور طباخ خادم امام علي النقي عليه السلام، احمد و محمد بن الحسن اسحق کاتب نوبختي، صاحب فرک، صاحب



[ صفحه 761]



کيسه مهر شده. [2] از همدان: محمد بن کشمرد، جعفر بن حمدان، محمد بن هارون بن عمران، از دينور حسن بن هارون، برادرزاده اش احمد و ابوالحسن. از اصفهان: ابن بادشاله. از صيمره: زيدان. از قم: حسن بن نضر، محمد بن محمد، علي بن محمد بن اسحاق، پدرش محمد بن اسحق، حسن بن يعقوب. از اهل ري: قاسم بن موسي و فرزندش، ابو محمد بن هارون، و صاحب سنگريزه [3] و علي بن محمد کليني، و ابوجعفر رفاء. از قزوين: مرداس، و علي بن احمد. از قابس: [4] دو نفر. از شهرزور: ابن خال. از فارس: مجروح. از مرو: مردي که هزار دينار داشت، و شخصي که اموال و نامه سفيدي آورده بود و ابو ثابت. از نيشابور: محمد بن شعيب بن صالح. از يمن: فضل بن يزيد و فرزندش حسن، جعفري، و ابن عجمي، شماشطي، از مصر: شخصي که دو بچه داشت، و مردي که مالي با خود بمکه آورده بود و ابو رجاء. از کاشان: ابو محمد بن وجناء از اهواء: حصيني.



[ صفحه 762]




پاورقي

[1] وکلاي حضرت دو دسته بوده اند: دسته اول همان نواب چهار گانه اند و دسته دوم وکلائي هستند که از جانب اين عده در شهرها وکالت داشته و حوائج شيعيان را باطلاع نواب يا خود حضرت مي رسانيده اند.

[2] در باب بيستم گذشت.

[3] نيز در آن باب گذشت.

[4] قابس شهري واقع در کنار درياي مغرب افريقا نزديک طرابلس بوده.