بازگشت

شيرين ترين آغاز


بسم اللَّه الرحمن الرحيم

از عطشِ چشم، اشکم زبانه مي کشد!

و جوانه هاي محبت با موجِ خاطره ها تا دوردستِ ظهور پرمي کشند.

آرزوي حضور در ظهورت،

در روزگار شيرين تر از عسلِ تو...

که پروانه وار گِردِ شمع وجود مبارک تو طواف خواهيم کرد...

اشک به چشم و دست به شمشيرم نموده است...!

رمز آشنايي... دير آشنايي... دور آشنايي من،

زبانِ اشک، و سخنِ چشمِ من...!

و استقبال من از جمال ملکوتي تو، اين شعار من:

با تو، براي تو، با ادب!!!

به ما آموخته اند...

... به ما آموخته اند که او را چگونه صدا بزنيم و با کدام ادب با او سخن بگوييم تا لايق عظمت او باشد.

و آموخته اند که چگونه سلامش دهيم و درودش فرستيم و اداي احترام کنيم که نگاهمان کند؛ و چگونه دعايش کنيم تا ظهور کند و گرد او آييم و دعايمان کند. آنگاه جهان پر از عدالت نمايد و پرچم ولايت برافرازد و انتقام سقيفه گيرد.

... خطاب در برابر مقام عظماي عصمت، و سلام و درود بر صاحب ولايت، و دعا براي عزيز خلقت، بايد به بلنداي عظمت او باشد که عقل و دل و زبان از آن عاجز است. امامان معصوم عليهم السلام به ما آموخته اند که چگونه به درگاهش عرض ادب کنيم و در دعا براي او چه بگوييم و با چه لساني او را به کمک بخوانيم.

... اين آموزش در قالب زيارات و دعاهاي مخصوص حضرت مهدي عليه السلام در روزها و مکانهاي خاص آمده است. جلوه ديگر آن در ادعيه و زياراتي مانند دعاي توسل و زيارت عاشورا است که تعابير بسيار زيبايي درباره آنحضرت در بر دارد.

صميمانه ولي با ادب

... نگاهي به دعاهاي مربوط به حضرت بقية اللَّه الاعظم ارواحنافداه و تقسيم موضوعيِ آن، پنجره اي است به محتواي اعتقادي واژه ها و عبارات آن، و ادبي که در عبارت پردازي آنها به کار گرفته شده است.

از اين آينه خواهيم آموخت که هر صبح و شام چگونه بايد در ساحت مقدس او آماده به خدمت باشيم و بر بندگي خود و صاحب اختياري او تجديد بيعت کنيم.

... مجموعه اي که با هم مي خوانيم در نظر دارد فقط آنگونه که به ما آموخته اند با او سخن بگوييم تا مبادا در شرط ادب کوتاهي شود. قبل از هر قطعه، روح خود را آماده مي کنيم تا قلبي تشنه را به ميعادگاه دوست ببريم. آنگاه عبارات بلندي که از مقام عصمت آموخته ايم با مولا و صاحب اختيارمان در ميان مي گذاريم، و با پدري مهربان و پناهگاهي امن، صميمانه ولي با ادب راز دل مي گشاييم.

با اشاره اي به متن عربي دعاها، به ترجمه فارسي آن اکتفا مي کنيم تا در اتصال دل به آن محبوب قلوب، حضور قلب بيشتري در ميان باشد.

برگرفته از دعاها

اصل دعاها در منابع معتبر حديثي مانند کمال الدين صدوق، غيبت شيخ طوسي، احتجاج طبرسي، صحيفه مهديه، بحار الانوار، و کتب مرجع در ادعيه مانند مصباح المُتهجِّد، مزار ابن مشهدي، اقبال الاعمال، مصباح کفعمي، جمال الاسبوع، بلد الامين، مهج الدعوات و مصباح الزائر آمده است.

آنچه در اين کتابها آمده در ابواب مختلف کتاب «مفاتيح الجنان» نيز به مناسبتها آورده شده، و براي مطالعه متون عربي ادعيه و زياراتي که در کتاب حاضر استفاده شده مراجعه به «مفاتيح» در ابواب زير کافي است:

تعقيبات مشترکه نمازهاي يوميه، اعمال شب و روز جمعه، نماز حضرت صاحب الزمان عليه السلام، زيارت روز جمعه، دعاي عديله، دعاي توسل، دعاي فرج، دعاي استغاثه به حضرت مهدي عليه السلام، اعمال شب نيمه شعبان، دعاي افتتاح، اعمال شب بيست و سوم ماه رمضان، اعمال روز دحو الارض، اعمال روز عاشورا، زيارت عاشورا معروف و غير معروف، زيارت امام رضاعليه السلام، زيارت امام علي النقي عليه السلام، زيارت امام عسکري عليه السلام، زيارت آل ياسين، زيارت حضرت صاحب الامرعليه السلام، زيارت سرداب غيبت، صلوات بر امام زمان عليه السلام، دعاي عصر غيبت، دعاي ندبه، سلام بر حضرت مهدي عليه السلام، دعاي عهد، دعا براي حفظ امام عصرعليه السلام، زيارت جامعه سوم، صلوات بر حضرت ولي عصرعليه السلام، دعا در غيبت امام زمان عليه السلام.