تشرف پايگاه ساز
جناب حجة الاسلام حسن فتح الله پور به نقل از يکي از دست اندرکاران مسجد مقدس جمکران نقل کرد:
ساليان دور، که مسجد جمکران بسيار ساده و بدون امکانات اوليه بود، با تعدادي از صالحان تهران و قم تصميم گرفتيم که سر و ساماني به اوضاع مسجد جمکران بدهيم، پس با شرکتي به نام شرکت اسفنديار يگانگي قرار داد حفر چاه به مبلغ هفتصد هزار تومان که در آن زمان مبلغي فوق العاده گزاف بود، بستيم، تا پس از ارزيابي هاي فني آنان، چاهي را در مسجد مقدس جمکران حفر کنند. آنان به قم آمده و با تحقيقات فراوان، جايي را براي زدن چاه تعيين کرده آنگاه به تهران بازگشته تا وسايل مورد نياز را براي حفر چاه به قم آوردند.
همان شب، ما در اتاقک کوچکي در بيرون مسجد نشسته بوديم، ناگهان درب اتاقک باز شد و مرحوم آية الله حاج سيد حسين قاضي پس از اجازه طباطبائي وارد اتاق گرديد، ما تا آن روز ايشان را نديده بوديم، گرچه با اوصاف اش تا حدودي آشنايي داشتيم. او پس از قدري صحبت مرا به بيرون از اتاق دعوت کرد، من نيز به همراهش بيرون آمدم، او بدون مقدمه فرمود:
دقايقي پيش از آن که به سراغتان بيايم، حضرت بقية الله عجل الله تعالي فرجه الشريف را در مسجد جمکران يافتم، آن حضرت فرمود:
اين جايي که براي زدن چاه آب تعيين کرده ايد، به هنگام حفر به مشکل بر مي خورد آنگاه خود حضرت و خودشان جايي را نشان دادند که اينک محل فعلي چاه آب مسجد است.
ما همان شب آن مکاني که مرحوم قاضي نشانمان داد، سنگ چين کرديم، فردا صبح عليرغم ناراحتي فراوان مهندسان شرکت حفاري و تضمين کتبي گرفتن از ما جهت جبران خسارات - در صورت موفق نبودن - آنان را وادار کرديم که در همين مکان فعلي، چاه حفر شود، آنان به آساني پس از حفر چهل متر، به آب رسيدند، وقتي سرپرست آن شرکت - که خود زردشتي بود - از اين جريان باخبر شد، به قم آمده و پس از اعلام اين که تاکنون چنين حفر چاه آساني نزده است، تمامي مبلغ قرارداد را به ما بخشيد! و خود نيز در بناي مسجد شرکت کرد. [1] .
پاورقي
[1] اگر پايگاه انحصاري، مهمترين تأثير را در ايجاد توجه و تداوم آن دارد، اگر مسجد از مصاديق بارز ايجاد پايگاه انحصاري براي انجام امور عبادي فردي و اجتماعي است و اگر بيشترين تلاش شيطان از بين بردن پايگاههاي واقعي و يا تضعيف آن از طريق ساختن پايگاههاي است - چنانکه اولين آن همان ساختمان مسجد ضرار بود - اگر پايگاه اهل البيت عليهم السلام مساجد و يا مشاهد مشرفه است و اگر بدليل از بين رفتن هويت ولائي احکام ديني بر اثر خيانت اصحاب سقيفه، تنها مساجدي هويت ولائي دارند که در کنار مشاهد مشرفه بوده و يا به نام آنان و با حضور و دستور مستقيم آنان شکل يافته باشند و اگر مسجد سهله در شهر کوفه برترين پايگاه توجه به امام عصر عجل الله تعالي فرجه الشريف، و مسجد جمکران شهر قم، مهمترين پايگاه عاشقان امام عصر عليه السلام است پس بايد که به حضور و توجه به اين مکان ها و پايگاه هاي انحصاري به حضرت بقية الله عجل الله تعالي فرجه الشريف توجه ويژه نمود.
آري مسجد جمکران ايران، پايگاه عنقاء، بلند آشيان ستيغ ازليت است، جمکران ايران فرودگاه اسم اعظم الهي است جمکران ايران گنجور علم نامتناهي بشري است جمکران ايران محور چرخه وجود و هستي امکاني است، جمکران ايران نقطه پرگار شهود و حق پرستي است جمکران ايران محفل زيبائي و زيبايان، و خاورستان انوار سبحاني است جمکران ايران جايگاه مشرق انوار هدايت مصطفوي، مطلع اسرار ولايت مرتضوي و بالاخره مهبط قاموس سر خداي اکبر و رب النوع حاد انساني است.
اشارات:
1 - ضرورت توجه به تاريخچه پيدايش و شکل گيري اماکن مقدس.
2 - توجه خاص حضرت ولي عصر عليه السلام نسبت به اماکن و پايگاههاي توجه و توسل به او.
3 - وجود مباني و مدل هاي تجربي تعريف شده از علوم پايه در دانشگاه ولائي.
4 - فقيهان ديني و نقش آنان در انتقال نظرات مقام ولايت تکويني به شيعيان.