بازگشت

بنيان گذار جهاني آباد و آزاد


او گذشته از اين همه فضايل و مناقب، دست نيرومند خداوند منّان است که روزي از آستين غيبت بيرون آمده، کاخ هاي ستمگران را بر سرشان فرو ريزد، تيرگي هاي جهل، ظلم، ستم، فقر، تبعيض، تحقير، نابساماني ها و ناهنجاري ها را بزدايد، جهاني آباد و آزاد براساس عدل و داد در سرتاسر گيتي بنياد نهد، حکومت واحد جهاني براساس عدالت و آزادي، با محوريت «عدل» و «قسط» تأسيس نموده، آرزوي همه پيامبران و مصلحان را برآورده، حاکميت الله را تحقق بخشيده، اراده تعالي را از جعل خليفه بر روي زمين عينيت مي بخشد.

در 148 حديث از پيشوايان معصوم اين مضمون آمده است که:

«يملأ الارض قسطاً و عدلا، کما ملئت ظلماً و جوراً». [1] .

«جهان را پر از عدل و داد کند، آن چنان که پر از ظلم و ستم شده است».

به چند نمونه از اين احاديث اشاره مي کنيم:

1. ابوسعيد خدري از رسول اکرم (ص) روايت مي کند که فرمود:

«تأوي اليه امته کما تأوي النحله يعسوبها، يملا... لا يوقظ نائماً ولا يهريق دماً». [2] .

امتش به سوي او پناه مي برند، چنان که زنبوران عسل به ملکه خود پناهنده مي شوند. زمين را پر از عدل و داد کند؛ آن گونه که پر از جور و ستم شده، خفته اي را بيدار نکند و خوني را نريزد.

2. اصبغ بن نباته در ضمن حديثي از مولاي متقيان نقل مي کند که فرمود:

الحادي عشر من ولدي، هو المهدي يملأها عدلا کما ملئت جوراً وظلماً، تکون له حيره وغيبه، يضل فيهااقوام ويهتدي فيها آخرون. [3] .

او يازدهمين فرزند منست، او همان مهدي است که جهان را پر از عدل کند؛ آن گونه که پر از جور و ستم شده است. براي او دوران حيرت و غيبتي خواهد بود، که گروه هايي در آن گم گشته و گروه هاي ديگري در آن هدايت خواهند يافت.

3. پيامبر رحمت در لحظات واپسين خود، براي تسلي خاطر حضرت فاطمه (س) به تفصيل از حضرت مهدي (ع) سخن گفته، از گشودن قلعه هاي ضلالت و دل هاي بسته، از احياي دين و پرکردن زمين با عدل و داد خبر داده، در پايان فرمود: «المهدي من ولدک؛ دخترم اين مهدي از تبار توست». [4] .

4. از سالار شهيدان پرسيدند: آيا شما صاحب اين امر هستيد؟ فرمود:

نه، صاحب الامري که جهان را پراز عدل و داد کند، آن گونه که پر از جور و ستم شده باشد، در دوران فترت امامان مي آيد؛ چنان که پيامبراکرم (ص) در دوران فترت پيامبران مبعوث گرديد. [5] .

5. امام باقر (ع) از سالار شهيدان نقل مي کند که در تفسير آيه شريفه (والنهار اذا جليها) [6] فرمود:

«او قائم آل محمد (ص) است که زمين را پر از عدل و داد نمايد». [7] .

6. امام ششم در ضمن حديثي فرمود:

او پايان بخش امامان، قائم به حق، بقيه الله در زمين، صاحب زمان و خليفه رحمان است که اگر به مقدار درنگ حضرت نوح در ميان امتش، در غيبت باقي بماند، از دنيا بيرون نرود جز اين که ظاهر شده، جهان را پر از عدل و داد نمايد، چنان که از جور و ستم پر شده باشد. [8] .

7. امام حسن عسکري (ع) به احمدبن اسحاق فرمود:

سپاس خدايي را که مرا از دنيا بيرون نبرد، تا امام بعد از خود را ديدم. او شبيه ترين مردمان است به رسول خدا، در خلقت و سيرت. خداوند او را در عالم غيبت نگه مي دارد، سپس ظاهر مي سازد تا جهان را پر از عدل و داد کند؛ چنان که از ظلم و ستم پر شده باشد. [9] .


پاورقي

[1] فهرست اين احاديث را در کتاب گرانسنگ «منتخب الاثر» ج 2، صص 222-235 ملاحظه فرماييد.

[2] نعيم بن حماد، الفتن، ص 252، ح 985.

[3] کمال الدين، ج 1، ص 288.

[4] ذخائرالعقبي، ص 136.

[5] عقدالدرر، ص 159.

[6] شمس، 3.

[7] تفسير فرات، ج 2، ص 563.

[8] بحارالانوار، ج 51، ص 145.

[9] کمال الدين، ج 2، ص 409.