دين و آيين واحد جهاني
در حکومت جهاني واحد، دين برتر و آيين پذيرفته شده مردم، اسلام خواهد بود و اين نشان مي دهد که برنامه حضرت مهدي(عج) جهان شمول و فراگير بوده و مردم با رغبت و علاقه دين اسلام را اختيار خواهند کرد و نجات و سعادت خود را در پيروي از آن خواهند دانست. در نتيجه فضايل اخلاقي و مکارم انساني، در جوامع حاکم شده و فساد، الحاد و بي ديني از بين خواهد رفت.
1. رسول اکرم (صلّي اللّهُ عليه و آله و سلّم) مي فرمايد: «تاهرکجاکه تاريکي شب وارد شود، اين آيين مقدّس نفوذ خواهد کرد». [1] .
2. امام حسن مجتبي (عليه السّلام)، درباره از بين رفتن کفر و بي ديني از جهان و پذيرش آيين واحد از سوي مردمان مي فرمايد: «خداوند در آخر الزمان و دوران شدت روزگار و عصر جهل مردم، مردي را برانگيزد و او را با فرشتگان خود، ياري دهد... و او را بر تمام زمين چيره فرمايد تا اين که [مردم ] از روي ميل و يا از روي اکراه، دين را بپذيرند. او زمين را از عدل و داد و نور و برهان پر کند. شرق و غرب زمين از آيين او پيروي کنند. تا آن که کافري نماند، مگر اين که ايمان آورد و گناه کار و فاسدي نماند، مگر اين که نيکو کار شود. در حکومت او، درندگان با هم صلح مي کنند...». [2] پس از ويژگي هاي برجسته اين جامعه جهاني، اين است که همگان در آن يکتاپرست اند و خدا را به يگانگي مي پرستند و شريکي براي او قرار نمي دهند و از گناهان و مفاسد دوري مي جويند.
3. امير مؤمنان (عليه السّلام): «هيچ آبادي اي نخواهد ماند، مگر آن که در آن جا هر صبح و شام، به يکتايي خدا، شهادت داده خواهد شد». [3] .
4. امام باقر (عليه السّلام): «هيچ يهودي و مسيحي و هيچ پرستش کننده غير خدايي باقي نمي ماند، مگر اين که به او ايمان مي آورد و او را تصديق مي کند». [4] اين روايات، به خوبي نشان مي دهد که ايده مذهب واحد جهاني، در زمان ظهور، به واقعيت خواهد پيوست و اين بشارت و مژدّه الهي محقّق خواهد شد.
پاورقي
[1] منتخب الأثر، ص 160.
[2] بحارالأنوار، ج 52، ص 280.
[3] مجمع البيان، ذيل آيه 9 سوره صف؛ بحارالأنوار، ج 51، ص 60.
[4] منتخب الأثر، ص 436.